zaterdag 19 mei 2012

Dag 21 19 mei

Hallo Volgers,

Nog even iets over gisteravond.Na het gezamenlijke avondeten en gebed in de kerk en verkrijgen van een stempel voor mijn pelgrimspas heb ik nog de blog van gisteren geschreven en hem helaas niet goed kunnen nakijken.
Mijn excuses als er onvolkomenheden inzitten.
Het was bedtijd het licht gaat om 22.30 uur uit en dan moet je in bed liggen anders moet je alles in duister doen.Dit laatste vind ik ook het meest hinderlijke van de albergue zowel s'morgens als s'avonds ligt iedereen in het duister te prutsen.Helaas het is een gebruik men mag de pelgrim die al slaapt niet storen.
Ik lag er dan ook net op tijd in het stapelbed zelf onder en mijn Duitse vriend Bernhard boven.
Omstreeks 03.00 uur opeens een slag nee geen donderslag zoals het onweer van de avond maar een pelgrim naast mij boven viel pardoes uit het bed en iedereen wakker en hij sprong weer op en ging verder met slapen en de rest ook.
Om 08.00 uur waren wij startklaar om te vertrekken ons doel vandaag Tosantes afstand circa 90 km.
Het weer zag er zeer dreigend uit en we hielden het droog tot Navarrete echter het begon steeds harder zodat we besloten de regenkleding aan te trekken zo gezegd zo gedaan en nog een fruithapje en verder.
Nog geen kwartier verder klaarde de hemel weer op en de regenkleding kon weer uit.Richting Najera volgden wij een grint c.q. beton pad/weg heel apart.
In Najera koffie met gebak en weer verder richting Sto.Domingo de la Calzada.In deze stad is een bijzondere kerk met de graftombe van Santo Domingo met daarboven een levende haan en kip.
Graag hadden wij ons de geschiedenis hierover willen laten vertellen en ook de kerk met haar kunstschatten willen zien echter dit ging niet of we moesten wachten tot na 14.00 uur i.v.m. een trouwerij van een zeer aanstaande deftige familie.We hebben ons het voorspel voor de kathedraal aangekeken
terwijl wij onze lunch gebruikten.Na vertrek tegen 13.15 uur zag de hemel er zwart uit en wij riskeerden toch verder zonder regenkleding want zover was Tosantes niet meer zo'n goeie 35 km.In Tormantes nog een kop koffie genomen voor de laatste 7 km. Goed en wel aangekomen in de heel aparte albergue begon toch een noodweer dus een beetje geluk moet je ook hebben.
De voorspelling voor komende dagen niet beter.
Voorlopig eindig ik mijn relaas van vandaag want het eten komt er zo aan.

Later meer







Op deze oude fabrieksschoorstenen zie je overal ooievaars





Even schuilen bij een albergue tijdens halen van een stempel in Santo Domingo






Even mijn bidon vullen






Trouwerij

Location:Tosantos circa 50 km voor Burgos

4 opmerkingen:

  1. Amigo Peregrino,

    eerst even goed rusten aan de voet van de Spaanse hoogvlakte en dan meteen de Montes de Oca omhoog richting Meseta.
    Ik hoop dat de weergden je goed gezind zijn, dan schiet ook dat weer lekker op. Alhoewel: zowel Burgos en León zijn een ruim bezoek meer dan waard.
    Ik wens je een fijne dag.
    Buen camino!

    Afdeling Landgraaf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Frans, hopelijk heb je beter weer dan ik want hier aan de N kust is het bagger. Veel regen. Zwaar bewolkt en 15C. Ik blijf hier 1 dg uitrusten/socialiseren. Morgen ga ik verder wandelen wat het weer ook mag zijn. Kan ik de poncho die ik van een vriendin heb gekregen uittesten. Mijn tekst klopt vaak ook niet, komt door het kleine toetsenbordje op mijn mob. Heb een goede dag en mooie ontmoetingen. Bon Camino. Chris

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Halo Frans,

    Ik lees iedere dag met plezier jouw belevenissen. Ondanks het niet al te beste weer ben je toch behoorlijk opgeschoten. Het einde komt zo langzamerhand in zicht. Als je terugkomt moet je maar snel op vakantie om uit te rusten.
    Nog veel courage voor de laatste dagen.

    Jeanne en Frans, Budel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Peregrino (betekende ooit ook zwerver...)

    vandaag niets van je vernomen. Moet ik Opsporing Verzocht inschakelen? Verdwaald c.q. dolend als Don Quichote? Of heb je gewoon geen internetverbinding kunnen vinden? Laat ik het voorlopig maar op het laatste houden.
    Je schiet in ieder geval lekker op.
    Ultreya!!

    M.Q. (gemeentepolitie Landgraaf)

    BeantwoordenVerwijderen