zaterdag 26 mei 2012

Dag 28 26 mei

Hallo volgers,lezers en vrienden van blog,

The day before is begonnen met een ontbijtje wat bestond uit 2 sneetjes geroosterd brood met boter en een kop koffie.Met deze basis kan een fietser niet lang volhouden dus om 10.00 uur zaten wij al een grote baguette met kaas ,ham en tomaat en grote bak koffie.
We zijn om 07.15 uur in Sarria vertrokken en het bleek al gauw dat we deze een na laatste rit niet moeten onderschatten.Vanaf het begin volgde de ene helling na de andere om met andere woorden te zeggen een zwaar Ardennen parcours.Eerste stad Portomarin, foto laten maken onder de boog en verder
naar volgende stad Palas del Rei.Alvorens verder mijn rit verder te beschrijven even iets over het weer " koud,regen en zwaar bewolkt en tenslotte een hoop wind van voor en wind van achter zorg ik zelf voor.
Dit alles maakt de tocht van vandaag extra zwaar.Melide is de volgende stad en als deze horde is genomen zijn het nog 20 km naar Arzua het eindpunt .
Tegen 14.30 uur gearriveerd en een albergue gezocht en gevonden.
Na het gebruikelijke ritueel installatie en douche hebben wij ons in de keuken een maaltijdje gemaakt zodat wij tot avond doorkomen.
Je kunt merken dat het richting Santiago gaat het wordt steeds drukker en bijna alle albergues zijn vol dus tijdig aankomen is zeer belangrijk en dat geldt zeker voor morgen.
Na het eten is het inmiddels 17.00 uur en schrijf ik deze blog en probeer vanavond een deel 2 te schrijven.

Tot later

Frans




Vertrek vanaf onze albergues in Sarria










Foto onderweg hier bewaren en drogen ze maïs

Vandaag weinig foto's gemaakt door weersomstandigheden.
We gaan nu de stad Arzua in en kijken of we daar nog een mooi plaatje kunnen schieten.

Location:Arzua

5 opmerkingen:

  1. Alvast proficiat opa met deze zelfoverwinning.De laatste dag zul je wel alles aankunnen ondanks het klimmen en het slechte weer.
    Een mooie afsluiting in de kathedraal.

    Tot gauw,

    Marlie en Pieter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Frans. Wat een geweldige prestatie. Vaak slecht weer en toch verder. We horen je ervaringen wel als je terug bent. Geniet morgen. Groetjes piet en carla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha pap, je bent er bijna, je bent er bijna, maar nog niet helemaal...spannend om zo dichtbij je einddoel te zijn, waar je zolang naartoe hebt geleefd en dan opeens ben je er, machtig gevoel toch?
    Echt, wij zijn super trots op jou en wat hebben we genoten van je reisverslagen en je blije kop 's avonds op facetime, geweldig!
    Geniet morgen van de laatste reis en het ultieme gevoel tijdens het bereiken van de finish!
    Love you! Dikke X Felice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Frans,
    Het is een bijzonder gevoel op deze zondagmorgen te weten dat jij aan je laatste kilometers naar Santiago bezig bent. Vandaag het hoogtepunt van je reis; geniet er van en pas op als ze in de kathedraal met die klok beginnen te slingeren. Complimenten voor je prestatie en je mooie blog!

    Groeten, Jacques Schulpen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve pap,

    Je zult ws al wel een heel eind op weg zijn op deze laatste dag en een gevoel van overwinning zal zich langzaam meester van je gaan maken. Wauw, wat ontzettend goed van jou en wat ben ik trots. In gedachten leef en fiets ik met je mee tot de eindstreep en dan....geniet, beleef, laat de emoties gaan en wees vooral trots op jezelf.
    Carpe diem, heel veel liefs van Maud

    BeantwoordenVerwijderen